•  
  •  
  •  
  •  

 

 

Архив

УСПЕЛИ СЛАВЕЙКОВЦИ В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „МНОГОЗНАЙКО“!

В първия есенен кръг на състезанието „Родна реч“ участваха ученици от VІ и VІІ клас под вещото ръководство на г-жа Д. Чожгова и г-жа А. М.-Ходжова-учители по български език и литература. Поздравяваме се с 14 златни медала, 4 сребърни и 2 бронзови медала.

Благодарим Ви, мили ученици, за смелостта и знанията, които показахте! Всеки ваш медал и грамота са заслужени!

Успех и на следващия кръг!

 


Иновативни, можещи, знаещи -ученици и учители заедно! Ученици, които вярват в мечтите си, стремят се към постижения и ценят помощта на своите учители при изпълнението на плановете си. Това е постижимо! Талантливите ни и умни ученици от 7а клас взеха участие в интегрирания урок по История и цивилизации и Изобразителното изкуство на тема: Българско възраждане, история и култура в Етнографския музей в гр. Пловдив. Показаните от учениците знания и умения възхитиха гостите и служителите на музея.
 


Национално състезание Многознайко - „Млад математик“

Медали и грамоти от Първи кръг на състезанието “Млад математик”. Учениците бяха подготвени от г- жа Салиева, кл. ръководител на 6а клас и г-жа Ганчева, кл. ръководител на 7б клас.

Общо 18 златни и 2 сребърни медала и грамоти за всички.

Директорът, г-жа Христоскова, връчи медалите и пожела на всички участници здраве и много спечелени състезания, а на учителите все така да имат поводи за гордост.

 

  

 


Национално състезание по безопасност на движението по пътищата

Отборът на Основно училище „Петко Рачов Славейков“ зае ПЪРВО място със 137 точки на Общински кръг на Национално състезание по безопасност на движението по пътищата проведено на 24.02.2023 г.. Отборът ще представи Община Пещера на Областния кръг в град Пазарджик. Участниците в отбора са: Теодора Добрева – V клас, Георги Цветков – VІ б клас, Боян Абрашев и Божидара Баева от VІІа клас. Състезанието се оценяваше от учители преподаващи БДП от различните училища в града и представител на Община Пещера - Димитър Симонов. В състезанието участваха три отбора от училищата в града: ОУ „П. Р. Славейков“, ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ и ОбУ „Любен Каравелов“.

 


Национално състезание Pearson Competition

Шестима ще участват в националния финал на състезанието Pearson Competition 2023 в гр. Пловдив на 18.03.2023г. Участниците в училищния кръг бяха 22 и всички се представиха достойно.

Победителите в ниво PTE Young Learners: Firstwords са Даниела Топалова, Виктория Атанасова, Мария Цветкова от четвърти и Атанас Динкин от пети клас.

На ниво PTE Young Learners: Springboard ще се явят победителите -Фани Кавлакова и Доан Чешмеджиев от шести б клас.

Поздравления за всички участници и успех на учениците, които продължават в следващия кръг.

 

 

 


Спортни постижения

На 25март 2023 г в спортна зала,,Иван Рилски" - гр.Пазарджик клуба по баскетбол към училището ни взе участие в Областни ученически игри по баскетбол, където отборът на ОУ,,Петко Р. Славейков" се класира на четвърто място, побеждавайки отбора на гр.Септември и в мача за трето място загуби с минимална разлика от отбора на гр. Велинград.

Събитието беше и представителна изява на спортния ни клуб, който провеждаше тренировки два пъти седмично по проект Занимания по интереси.

Учениците ни показаха красив и интелигентен баскетбол, за което говори и предложението на клуб ,,Хебър "- Пазарджик към наши състезатели да преминат в елитния пазарджишки клуб.

Благодарим на нашите момчета и на техния учител г-н Бадалов за успешното представяне и пожелаваме още по-големи успехи в спорта.

 

 


Национални състезания Spelling Bee и Spelling Bee Junior

На 25 и 26 март в гр. Пловдив се проведоха регионалните кръгове на националните състезания Spelling Bee и Spelling Bee Junior.

Нашето училище беше представено от Йоана Казакова, Йоана Зайчева и Виктория Атанасова. След много усилия, емоции и спелувани думи, Йоана Зайчева успя да намери място сред десетте най-добри от региона.

Поздравления за училищните ни шампиони и техния учител г-жа Кавлакова! Нека бъдат все толкова смели и ентусиазирани!

 

 


II място за отбора на ОУ “Петко Славейков” в общинския кръг на ученическото състезание “Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации” проведено на 30.03.2023 г. в гр. Пещера. Поздравяваме участниците в отбора ни и техния ръководител господин Бадалов

 

 


Урок по родолюбие изнесоха учениците от VІ „б” клас в ОУ „Петко Р. Славейков”, представяйки драматизация по „Радини вълнения“ от романа на Иван Вазов „Под игото”.

Под ръководството на своя учител по български език и литература г-жа – Дафинка Чожгова, шестокласниците успешно се превъплътиха в героите и успяха да пресъздадат възрожденските вълнения и трепети на Радините ученички и обществото в малкото градче Бяла черква, по време на годишния изпит. С автентични облекла, малките самодейци пренесоха всички в епохата на Възраждането, в атмосферата на българското възрожденско общество. Младите актьори се сляха със своите герои с майсторското си изпълнение на ролите и успяха емоционално да въздействат на публиката. Драматизацията бе представена и пред родителите, които искрено споделиха, че са впечатлени от актьорските умения на децата си.

 


Спортни постижения

В спортната история на гр. Пещера ще бъдат вписани имената на спортистите от Пещера, които са завоювали призови места в международни, национални и републикански състезания.
На тази страница гордо ще стоят и имената на славейковци: Марияна Цветкова, Марияна Якофова, Теодора Петрова, Алекс Ходжов, Беркан Фейзула, Темистоклис Адамантидис.
Скъпи ,млади хора, бъдете все така упорити, дисциплинирани и уверени в това, което правите. Завладявайте спортните върхови, а ние ще ви подкрепяме и ще ви се радваме, развълнувано поздрави Директорът на ОУ “Петко Славейков”.
 


Национално състезание Многознайко - „Родна реч“

На 17.01.2022г. 30 ученика от от V до VІІ клас от ОУ „П. Р. Славейков“ взеха участие в зимния кръг на Национално състезание Многознайко - „Родна реч". Резултатите са 17 златни медали, 9 сребърни, 3 бронзови и 1 грамота. Целите на състезанието са: да се създадат предпоставки децата да демонстрират в условията на съревнование своите знания, умения и нагласи, да се предоставят възможности за индивидуална изява, да се стимулира практическото приложение на знания в нови и различни от познатите им ситуации, да се насърчи увереност в силите за разрешаване на познавателни проблеми и любознателност към допълнителни страни на учебното съдържание.
Поздравления за учениците и техните учители!